NANJA'S WEEKEND IN KORTRIJK

  • Instagram - Black Circle

Nanja Massy staat niet stil: het ene moment stoomt ze een bruid klaar voor de grote dag, het andere staat ze op de set als beauty artieste. En tussendoor maakt ze mooie content voor haar socials. Haar weekend in Kortrijk stond dan ook in het teken van ‘slow down’: uitslapen, lang ontbijten, naar de wellness, door de stad dwalen, lekker eten en vooral: quality time doorbrengen met haar man. Natuurlijk kon als ze als beauty- & lifestyleblogger de mooie winkels in Kortrijk niet links laten liggen!

Zaterdag, 11u: aankomst in Kortrijk, inchecken bij Hotel Wu Wei

12u: lunch bij Malmo

14u - 17u: shopping bij o.a. Ensemble, La fille de René & Via Lunga

17u - 18u30: ijsschaatsen bij Winter in Kortrijk

18u30: apéro bij Nude

19u30: date night bij Va et Vient

Zondag, 9u: ontbijt bij Hotel Wu Wei

10u - 12u: welness bij Hotel Wu Wei

Hotel Wu Wei

Een oude drukkerij en twee mooie herenhuizen werden gerenoveerd tot een lichtrijk hotel met 14 kamers en een wellness, en dat vlakbij het centrum van Kortrijk. De combinatie van het industriële patrimonium en de hedendaagse architectuur maken het tot een prachtige stek om te ontspannen en genieten. In en rond de binnentuin van de Wui Wei Spa & Senses vind je een binnen- en buitenbad op 32°, een traditionele hamam, drie originele sauna’s, belevingsdouches en een Japans bad. Er is zowel een publiek als een privégedeelte, en je kan er massages en behandelingen boeken. In het restaurant met open keuken bieden ze hun gasten een seizoensgebonden keuken aan met verse ingrediënten.

VERBLIJF

SHOPS

Ensemble

Oprichters Maxine en Marie-Léonie Stock gaan er prat op dat het volledige aanbod van hun lifestyleshop in de Grijze Zustersstraat door henzelf zorgvuldig is geselecteerd. En dat gaat van kleding en schoenen tot accessoires, interieurobjecten en boeken. Altijd met een oog voor kwaliteit, snit en detail. Ensemble is trouwens een familiebedrijf: Marie-Léonie is modeontwerpster, met haar eigen kledinglijn voor dames en kinderen. Haar atelier is ingericht boven de winkel. Haar zus Maxine zorgt voor de winkel in al haar aspecten. Zus Marie-Julie verzorgde de frisse inrichting van het pand, terwijl vader Johan het grafische vormgaf zoals logo en kaartjes. Een niet te missen shop in de Kortrijkse binnenstad!

La Fille de René

Verwacht je aan kwalitatieve stoffen, tijdloze klassiekers en opvallende stukken, van voornamelijk Belgische ontwerpers als Nathalie Vleeschouwer, Jodevisscher en A.F. Vandevorst. Je look kan je afwerken met een paar prachtige oorbellen van Ingrid Verhoeven of een unieke tas van Annelies Timmermans. Onmogelijk om hier niet stijlvol naar buiten te defileren!

Via Lunga

Stefanie Verduyn is opgegroeid tussen het leder en de schoenen. Het familiebedrijf telt intussen vijf zaken, verspreid over Kortrijk en Gent. De concept store Via Lunga is stiekem misschien wel haar favoriet, want de selectie is er een om ‘u’ tegen te zeggen. Verwacht hippe labels als US, Von Dutch, Guess, Guru, Snoopy en Ugg. Ze loopt ook interieurbeurzen af, waardoor je geregeld leuke woonaccessoires aantreft.

Op 7 december startte de winter officieel in Kortrijk, en dat met knusse cafés, een overdekte ijspiste en gezellige kerstmarktjes. Want wat is er romantischer dan hand in hand met je lief over de schaatsbaan te glijden? Tot en met 5 januari kunnen jong en oud hun hart ophalen. Zo is er dit jaar ook een kinderkerstfoor en een pop-up winterbar. Bovendien zorgt de kerstverlichting in de binnenstad voor een sfeervolle shopervaring.

ACTIVITEITEN

Va et vient

Met Va et Vient heeft Kortrijk er een no-nonsense topadres bij. Het pand dat vroeger als opslagplaats voor vlas gebruikt werd, kreeg een rock’n’ roll upgrade met een betonnen vloer, houten tafels met zwart frame en een open keuken. Jonge chef Matthias Speybrouck (voordien: De Vitrine in Gent) serveert een smaakvolle en doordachte keuken in een vast menu (keuze uit drie-, vier- of vijfgangen) geserveerd met een evenwichtige mix van betaalbare wijnen. Een terechte referentie in Gault Millau!

FOOD & DRINKS

Malmo

Koffiebar en conceptstore Malmo serveert niet alleen heerlijk geurende koffie of thee, maar ook een stevig ontbijt, een smakelijke brunch of een onweerstaanbaar stuk taart. Hilde en haar dochter Morgan kozen bewust voor een ‘all day food’-kaart zodat het de hele dag gezellig vertoeven is. In hun conceptstore vind je een combinatie van Scandinavisch design en Belgische producten. Je kan er bovendien meubilair op maat laten maken, of zelfs een boeketje bloemen scoren. Een must-visit adresje in Kortrijk dus.

Winter in Kortrijk - ijspiste

OVER NANJA

Beautyinfluencer Nanja Massy (31) woont in Leuven met haar man Willem. Onder de naam MassyCreations verzorgt ze als make-up artieste en haarstyliste naast fotoshoots en publicaties voor magazines en televisie ook make-overs voor allerlei gelegenheden. Ze geeft ook beautyworkshops in haar eigen atelier. Haar expertise bundelde ze in het boek ‘DIY Beauty’.

  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon
  • Instagram

© 2019 by Hurae.