ANNE'S WEEKEND IN KORTRIJK

  • Instagram - Black Circle

Met vijf kinderen, een eigen bedrijf en een uitgebreid sociaal leven (ook online) zijn de dagen van Anne Cornut goed gevuld. En dan kan je wel eens het gevoel hebben dat je leven voorbijraast. Zelfs de weekends brengen weinig vrije momenten door de vele activiteiten van haar kinderen. Een citytrip met haar vriend is dus ideaal om tot adem te komen, zou je denken. Dan ken je Anne nog niet, want ook dan houdt ze het tempo erin!

Vrijdag, 19u: aankomst in Kortrijk, inchecken bij B&B Homey

20u30 dinner bij Vesper

Zaterdag, 8u: Sintontbijt bij B&B Homey

9u - 10u: wandeling door de stad op zoek naar de beste koffiebar (Anne probeerde Theoria)

10u - 12u: pottenbakken bij Sabine's Klei-atelier

12u: lunch bij deDingen

13u - 18u: namiddag shoppen bij o.a. Madame Cézanne, Chapter 4, Garderobe Vintage, Plantastic, ...

19u: dinner bij Bowls

20u30: film meepikken bij Budascoop

Zondag, 9u: ontbijt bij B&B Homey

10u - 12u: bezoek aan Texture museum

12u: lunch bij Kaffee Damast

14u - 16u: kunstroute Landscapes 2.0

16u: warme chocomelk bij Wintertuin Kortrijk

Homey

Dit authentiek herenhuis daterend van voor 1850 biedt ruime gastenstudio’s aan met de gezelligheid van een B&B. En dat in hartje Kortrijk, pal naast de vernieuwde en verlaagde Leieboorden. Parkeren kan gratis vlakbij en ook het treinstation is op wandelafstand. Een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad.

VERBLIJF

SHOPS

Madame Cézanne

In een vorig leven was Sarah Dekimpe stewardess. Vandaag heeft ze haar eigen boetiek met kledij die ze wekelijks zelf verzamelt in Parijs, Amsterdam of Scandinavië. Je vindt er een mooie collectie betaalbare items van Cameron, Skwoon en Label-Int, aangevuld met must-haves die Sarah zelf bijeen zoekt en verzameld.

Garderobe

De naam spreekt boekdelen: in Garderobe Vintage kan je je kleerkast spijzen met uitzonderlijke tweedehands en vintage items. Ze zijn een ware ‘shop in the shop’: je vindt ze namelijk op de eerste verdieping van Byttebier - La Cantine. Verwacht je aan een mooie selectie dameskledij, schoenen, handtassen en allerlei accessoires. Er komen wekelijks nieuwe stuks toe dus regelmatig binnenspringen loont!

Plantastic

Deze ‘urban plant shop’ in het centrum van de stad staat volledig in het teken van kamerplanten, potten en leuke hebbedingen. Zakenpartners François Cauliez en Marjolijn Vermeulen baten hun plantenwinkel uit in hetzelfde gebouw als hun communicatiebureau: ”Die benedenruimte was eerst een vergader- en ontvangstruimte, maar werd amper gebruikt. We hebben een passie voor binnenhuisinrichting en interieur. En planten maken daar vandaag een onmisbaar deel van uit.”

Sabine's Klei-atelier

Altijd al eens met je handen in de klei willen wroeten? Sabine geeft workshops pottendraaien voor beginners en gevorderden. Voor de allerkleinsten zijn er cursussen boetseren. Ze is van mening dat iedereen af en toe eens een creatief moment moet inlassen. Want werken met je handen maakt je hoofd leeg. En dat je thuiskomt met een uniek zelfgemaakt stuk, is een leuke plus. In haar atelier biedt ze ook haar eigen stuks te koop aan.

ACTIVITEITEN

Budascoop

In het kunstencentrum BUDA kan je ook dagelijks terecht voor het beste uit de hedendaagse cinema in Budascoop. Elke dag staan er drie films op het programma. Hou dus zeker de website in het oog voor avondje betere film!

Texture Museum

TEXTURE vertelt over de linnen- en vlasnijverheid, een doorleefd verhaal met heel sterke wortels in Kortrijk. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Interessant weetje: ‘Courtrai flax’ is nog steeds een internationaal gekend en gegeerd kwaliteitsproduct. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.

FOOD & DRINKS

Bowls

Aziatische fusion in een typische streetfoodstijl, uitgebaat door de broers Siu. Beiden zijn gepassioneerd door koken en de Aziatische eetcultuur, hen met de paplepel meegegeven door hun vader, die meer dan 35 jaar The Great Wall uitbaatte in Kortrijk. De nieuwe generatie pakt het anders aan: in een interieur met hedendaagse toetsen serveren ze Aziatische keuken met Koreaanse, Japanse, Indonesische en Chinese accenten.

Kaffee Damast

De bistro van het Texture Museum is een fijne plek om te genieten van een ontbijt, lunch of een aperitief met tapas. Verwacht je aan lokale biertjes, home-made ice-teas en lekkere koffie, maar ook aan een uitgebreid krantenaanbod en jazz. Elke derde zondagavond van de maand kan je er luisteren naar de Vlazz Jazz Jamsessies. Ze hebben ook hun eigen magazine: DAMAST.

deDingen

deDingen is een vrij cultuurcafé, koffiebar, brunch, lunch en ontbijtplek op het Budaeiland. Bovenal is het uitgegroeid tot een begrip in Kortrijk: in het charmante vintage decor met grote hoeveelheid retro gadgets voelt iedereen zich welkom. En alles is te koop: ook de meubels en prullaria.

OVER ANNE

Anne Cornut (36) is mama van vijf kinderen en co-runt daarnaast het online magazine en gelijknamige agency Maison Slash waar ze strijdt voor een parent-friendly wereld. Ze wisselt het leven in een kleurrijk huis in Vilvoorde af met het stadsleven in een appartement in centrum Brussel. Met haar blog Mama van vijf getuigt ze over het leven als mama. En nee, het woord ‘verveling’ staat niet in haar woordenboek.

Lees hier Anne's Blogpost over haar weekend in Kortrijk.

  • Black Facebook Icon
  • Instagram
  • Pinterest

© 2019 by Hurae.