ANNE-CATHERINE'S

WEEKEND IN KORTRIJK

  • Instagram - Black Circle

Met een interieur- & Instagramjunkie als Anne-Catherine weet je al wat je te wachten staat op citytrip: snuisteren in mooie interieurwinkels, genieten van architectuur en extra aandacht voor opvallende en mooie interieurs van hotels en restaurants - voor altijd vereeuwigd op prachtige foto’s. Gelukkig moet haar man niet onderdoen. En tussendoor kunnen ze allebei heel erg genieten van een hapje en een drankje. Schoonheid troef dus!

Maandag, 10u: aankomst in Kortrijk met de trein

10u30: taartje & koffie bij Tarterie

11u - 16u: interieurshopping bij o.a. HUS, Art-Coco en

Seletti Kortrijk

16u: koffie bij kattencafé Kuro Neko

17u: inchecken bij Hotel Messeyne

19u: dinner in De Zeven Zonden

Dinsdag, 9u: ontbijt in Hotel Messeyne

10u - 12u: wandeling door Kortrijk

12u30: Lunch in Perles Confiture

14u - 16u: meer shopping o.a. bij Tangram en Ghyselinck Design, bezoek aan creatieve hotspot Kopie Koffie

Hotel Messeyne

Een historisch patriciërshuis werd omgetoverd tot het stijlvolle familiehotel Messeyne. Ruime moderne kamers, een prachtige verborgen tuin, fitness en wellness maken het samen met de centrale ligging tot de ideale uitvalsbasis voor een citytrip in Kortrijk. Bovendien serveren ze in het gastronomische restaurant een seizoensgebonden keuken in moderne Franse stijl. En in de zomer is het terras met zicht op de tuin één van de meest gegeerde zonplekjes van Kortrijk. In het beschermde ‘Vlaamsch Huis’ vlak ernaast vind je de hotelbar Winstons, van dezelfde eigenaar.

VERBLIJF

SHOPS

HUS

‘Hus’ is gewoon het Deense woord voor ‘huis’. Heel toepasselijk voor een concept store met Scandinavisch design en een sfeer waar je je meteen thuis voelt. Met merken als Hay, String en Muuto is het bijna onmogelijk om met lege handen buiten te wandelen. Extra leuk: hun visie is er een van duurzaamheid & ecologie. Ze bieden ook professioneel interieuradvies aan en hebben een mooie collectie fashion en accessoires.

Gyselinck Design

Een winkel met een traditie die teruggaat tot 1910, toen oprichter Jerome Gyselinck zijn pand opende in Kortrijk. Vandaag is het voor design- & kunstliefhebbers een niet te missen adres. Je vindt er zowel Belgische als internationale designers en organiseren tentoonstellingen.

Na zeven jaar digitaal drukwerk in Creacopy droomde Deborah Debaere van een tweede zaak. Een waar creativiteit centraal zou staan, waar ze volop kan experimenteren met letterpress en met haar liefde voor papier. Met Kopie Koffie kwam die droom in vervulling: originele uitnodigingen en geboortekaartjes worden volledig in samenspraak met de klant ontwikkeld en gedrukt.

Kopie Koffie

Perles & Confiture

25 jaar lang gaf oprichtster Anne Maes les in LUCA School of Art Sint-Lucas in Gent voor ze aan haar nieuwe hoofdstuk begon. In Perles & Confiture biedt ze haar eigen ontworpen en mondgeblazen porseleinen servies, bestek en glasservies aan. Je kan er ook terecht voor een heerlijk kopje koffie, een geurige thee van theemeester Ann Vansteenkiste of een gluten- en lactosevrij taartje. Mis vooral de Perles & Confiture-taart niet: een merengue met een cremeux van limoen en perzik.

FOOD & DRINKS

De Zeven Zonden

Gelegen in het ondernemerscentrum in de Leistraat 22, vlakbij de Grote markt en de historische Broeltorens, is eetcafé De 7 zonde een goedverborgen parel. Verwacht je aan een no-nonsense keuken met verse en kwalitatieve producten. En dat alles in een gezellig kader waar straatlawaai geen schijn van kans maakt.

OVER 

ANNE-CATHERINE

Anne-Catherine Gerets (30) is interieurstyliste met een voorliefde voor Scandinavisch design, frisse kleuren en handgemaakte spullen. En die kan ze voluit botvieren in haar creatieve interieurstudio, waar ze interieurstylingprojecten uitwerkt en workshops organiseert. Op haar blog Clo Clo inspireert ze met hedendaagse decoratie, design en interieurtips. Ze schudde ook al twee boeken uit haar mouw: ‘Insta Interieur’ en ‘Into Interieur’ en opende met haar man en schoonzus de prachtige interieurwinkel Tillborg in Brasschaat.

  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon
  • Instagram

© 2019 by Hurae.